ضابطین در مرکز فوریت های قضایی دادسرا (کشیک) تمامی کلانتریهای شهر تهران و آگاهی مرکز هستند. قاضی کشیک علاوه بر دادسرا در دادگاه های کیفری نیز برای رسیدگی به جرم وجود دارند.
طبق ماده 1، به منظور انجام وظایف قضایی و پیگیری شکایات فوری و ضروری مراجعان و گزارش ضابطان دادگستری در ساعات غیراداری و ایام تعطیل، در ھر حوزه قضایی، واحد کشیک قضایی به ترتیب زیر تشکیل می شود:
١) حداقل یک واحد در دادسرای ھر حوزه قضایی شھرستان و یک واحد در دادسرای نواحی کلان شھرھا به پیشنھاد دادستان حوزه مربوط و تأیید رئیس کل دادگستری استان تشکیل می شود.
٢ ) حداقل یک واحد کشیک از دادگاه کیفری ٢ در ھر شھرستان و در صورت لزوم دادگاه کیفری یک، به پیشنھاد رئیس دادگستری شھرستان و تأیید رئیس کل دادگستری استان برای رسیدگی به جرایمی که مطابق قانون به طور مستقیم در دادگاه رسیدگی می شود. ھمچنین، در صورت لزوم و به تشخیص رئیس کل دادگستری استان به تعداد لازم در کلان شھرھا واحد کشیک در مجتمع ھای قضایی تشکیل می شود.
تبصره ـ قاضی کشیک دادگاه کیفری ٢ علاوه بر رسیدگی به پرونده ھای جزایی، مجاز به رسیدگی به پرونده ھای فوریت ھای قضایی در امور حقوقی نظیر ماده ٣ قانون نحوه اجرای محکومیت ھای مالی، مصوب ١٣٩٣ مجلس شورای اسلامی نیز می باشد.
٣ ) یک واحد کشیک در دادگاه ھای عمومی بخش، به پیشنھاد رئیس دادگاه و تأیید رئیس کل دادگستری استان تشکیل می شود.
طبق ماده٢ ھر واحد مرکز فوریت های قضایی دادسرا (کشیک) از یک نفر قاضی، یک نفر از کارکنان اداری که دارای سوابق و تجربه کافی باشد و یک نفر از کارکنان پشتیبانی تشکیل خواھد شد.
برنامه کشیک حوزه ھای قضایی مشتمل بر تعداد اعضا، تعیین زمان شروع و خاتمه و نحوه انجام کشیک، با رعایت مفاد این دستورالعمل و با لحاظ نوع و تعداد پرونده، تعداد قضات و کارکنان شاغل، کثرت مراجعان و شرایط جغرافیایی و اجتماعی، به صورت سه ماھه در ھر حوزه قضایی حسب مورد به پیشنھاد دادستان و یا رئیس حوزه قضایی و تأیید رئیس کل دادگستری استان صورت می پذیرد.
زمان کشیک ھمه روزه بعد از وقت اداری است. نحوه و زمان استقرار واحد کشیک حسب مورد به تشخیص رئیس کل دادگستری و دادستان مربوط خواھد بود.
استان تهران، تهران، ضلع شمالی پارک شهر، خیابان شهید فیاض بخش
© کلیه حقوق این وب سایت متعلق به «موسسه حقوقی آفرینش راه عدالت» است.